Is werken in de bouw met je zeiljas handig?

zeiljas

We komen in een wat koudere periode terecht nu de winter nadert. Als je veel buiten werkt en daar aan het klussen bent wordt dat dus wat onbehagelijker. De vraag is hoe je zorgt dat het toch nog zo behagelijk mogelijk is. Dit wil je ook doen tegen een zo aantrekkelijke mogelijke investering. De vraag is dus of je bijvoorbeeld met een zeiljas ook goed uit de voeten komt. Dit zijn over het algemeen warme jassen en redelijk stevig gemaakt. Maar ik denk dat er genoeg redenen zijn om dat niet te doen. Je kunt je er namelijk niet altijd makkelijk in bewegen en echt functioneel is deze ook niet.

Wat heb je nodig als je onder koudere omstandigheden werkt

We kunnen stellen dat een zeiljas niet geschikt is om buiten in de bouw te werken. Je kunt veel beter op zoek gaan naar een specifieke werkjas. Op een aantal punten scoort deze veel beter en zal het zeker de investering waard zijn. Dit om een aantal redenen. Allereerst is goede werkkleding functioneel. De producenten die in het hogere segment zitten besteden veel aandacht aan de functionaliteit van een werkjas. Zo is er zelfs onderscheid per beroepsgroep zodat je gemakkelijk het betreffende gereedschap kunt meenemen. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de kwaliteit. Dit betekent dus ook dat deze jas vele malen langer meegaat en dus verdien je deze investering uiteindelijk snel terug. mede omdat de werkjas vaak heel allround is. Er zit een voering in die vaak los te ritsen is. Zo is deze geschikt voor de winter, maar kun je deze ook in het voorjaar dragen door de voering eruit te ritsen. Zo kan je je jas dus het hele seizoen gebruiken, is deze functioneel en gaat door de goede kwaliteit ook nog lang mee.

Wat dan te doen met je zeiljas

Uiteraard is je zeiljas te gebruiken op een zeiljacht mocht dat een keer voorkomen. Er zitten een aantal aspecten aan waardoor deze jas comfortabel is om mee te zeilen. Zo zit er vaak een grote kraag op met daarin een goed capuchon. Zodoende komt opspattend water niet in je nek terecht. Daarnaast is deze jas vaak gemaakt van waterdichte stof die toch ademend is. Als je actief aan de gang moet tijdens het zeilen ga je daardoor minder snel zweten. En de zeiljas is vaak wel modieus ontworpen waardoor deze ook prima in de vrije tijd te dragen is.