Regendouche aanschaffen, 3 dingen waar je op moet letten

Regendouche

Toe aan een nieuwe badkamer of douche? Dan is een regendouche een goed product om over na te denken maar waar moet je eigenlijk op letten als je een regendouche wilt aanschaffen? Aan de hand van mijn eigen ervaring (ja, ik heb een regendouche en ja, ik geniet er nog elke dag van) vertel ik je in deze blog graag meer over de dingetjes waar je op moet letten als je zo’n soort douche gaat aanschaffen. Er komt namelijk misschien meer bij kijken dan je denkt.

 

Maat van de regendouche

Allereerst is het belangrijk dat je jezelf afvraagt welke maat of doorsnede van de regendouche je wilt hebben. De doorsnede van de kop bepaalt namelijk hoeveel water er uit komt tijdens het douchen. Er zijn modellen beschikbaar die een doorsnede hebben van 20 cm tot en met 70 cm. Dat is best een fors verschil al begrijp je waarschijnlijk wel dat een douchekop met een doorsnede van 70 cm maar in weinig badkamers passen. De meest gekozen maten zijn 20, 29 en 30 cm. Ben je op zoek naar een iets dan raad ik je aan om naar de koppen te kijken die een doorsnede van ongeveer 43 cm hebben. Geheel afhankelijk van je wensen en je badkamer is er eigenlijk altijd wel een gewenste regendouche op maat.

 

Bevestiging van de regendouche

Hier liep ik zelf allereerst behoorlijk tegen aan. Er zijn namelijk twee soorten manieren van bevestigen van de regendouche. Er kan worden gekozen voor een inbouw douche of een opbouw douche. De opbouw douche wordt bevestigd aan de stang die langs de muur loopt. De meeste badkamers hebben van zichzelf een opbouw douche, dit is de meest gemakkelijke manier van bevestigen. De tweede manier is de inbouw douche. De inbouw douche is verwerkt in de muur en komt als het ware uit het plafond. Omdat de meeste badkamers die niet van zichzelf hebben zal er dus verbouwd moeten worden. Persoonlijk vind ik dat de tweede douche wel mooier en luxer oogt alleen komt er dus wel meer werk bij kijken.

 

Afwerking van de regendouche

Als laatste mag je natuurlijk ook nog zelf weten wat voor soort materiaal qua regendouche in je huis wilt halen, ook wel de afwerking van het product. Deze soort douche is verkrijgbaar in mat, glans of geborsteld materiaal. Waarschijnlijk is de rest van de badkamer ook wel afgewerkt en het mooiste is natuurlijk als je douche daar perfect op aansluit.

 

Ben je er nog niet helemaal over uit of een stortdouche iets voor je is of wil je nog wat inspiratie op doen? Kijk dan gerust verder en hou deze drie punten zeker even in de gaten.