Waarom en hoe gebruikmaken van UV werende folie?

Het is algemeen bekend dat UV-stralen over een ongelofelijk negatieve werking beschikken. Dit blijkt onder meer uit de invloed die UV-straling heeft op bijvoorbeeld het meubilair welke deel uitmaakt van je interieur. Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om de impact van UV tegen te gaan. Eén van de meest populaire oplossingen op dit vlak is gebruikmaken van een UV werende folie. Het betreft hier een speciaal type van raamfolie welke er zoals de naam reeds laat vermoeden voor zorgt dat de invloed van UV aanzienlijk kan worden ingeperkt. Ben jij ook benieuwd naar de reden waarom je er nu precies voor moet kiezen om gebruik te maken van UV werende folie? Je komt er alles over te weten op deze pagina! 

 

UV werende folie beïnvloedt het uitzicht niet 

 

Voor verschillende huizen, maar ook bijvoorbeeld kantoorpanden is het van groot belang dat het uitzicht niet mag worden beïnvloed. Dit kan een belangrijke eis zijn van de eigenaar van het pand in kwestie, maar vaak wordt dit ook opgelegd door bijvoorbeeld het stadsbestuur. Dit kan vervelend zijn, want deze beslissing kan als gevolg hebben dat bepaalde vormen van zonwering niet meer tot de mogelijkheden behoren. Gelukkig kan er ook in deze situatie gebruik worden gemaakt van UV werende folie. Deze folie zie je in principe niet en beïnvloedt bijgevolg in het geheel de uitstraling van je pand niet. Dit zorgt ervoor dat het gebruik van UV werende folie eigenlijk bij elk pand wel tot de mogelijkheden behoort. 

 

Wat zijn de precieze voordelen van UV werende folie?

 

Van zodra je gebruik gaat maken van een UV werende folie zal je kunnen vaststellen dat er tal van interessante voordelen aan verbonden zijn. Vaak is het ook zo dat je bij het gebruik van dit type raamfolie kan rekenen op verschillende voordelen. In het merendeel van de gevallen is het dan ook zo dat UV werende folie niet alleen UV-, maar ook warmtewerend is. In ieder geval, ben jij benieuwd naar alle specifieke voordelen van dit type raamfolie? Je ontdekt ze meteen door het raadplegen van het onderstaande overzicht! 

  • Meubels, maar ook vloerbekleding worden beschermd tegen verkleuring;
  • In veel gevallen zowel UV- als warmtewerend; 
  • Je bent doorgaans verzekerd van een goede doorkijk naar buiten; 
  • Kan ook een prima oplossing vormen voor mensen met een zonne-allergie; 

Buiten bovenstaande voordelen is het ook nog eens zo dat ervoor met name etalages en showrooms gebruik kan worden gemaakt van een speciale UV-protectie folie. Niet alleen is deze volledig kleurloos, daarnaast beschikt ze ook nog eens over een zeer hoge UV-filter. Je moet er wel rekening mee houden dat de kostprijs van een UV werende filter als deze uiteraard nog iets hoger is gelegen. 

 

Bescherm jouw interieur met een UV werende folie!

 

Veel mensen staan er niet bij stil, maar de UV straling heeft absoluut een grote invloed op verschillende onderdelen van je interieur. Wil jij er absoluut zeker van kunnen zijn dat jouw interieur niet wordt aangetast door UV? In dat geval is het altijd een goed idee om daarvoor te kijken in de richting van een UV werende folie. Een folie als deze zorgt er immers voor dat je kan rekenen op een optimale levensduur voor wat jouw interieur betreft. Dit bovendien ook nog eens zonder dat er een grote investering voor is vereist. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Kijk op www.glasblindering.nl voor UV werende en zonwerende folie.