Infrarood panelen buiten je sauna

infrarode panelen

Ik heb onlangs in mijn nieuwbouwwoning infrarood panelen laten plaatsen. Dit zijn panelen waar met behulp van infrarood straling, warmte uit komt. Dit werkt ideaal als verwarming in en rondom je huis. Ik was een beetje klaar met die ouderwetse rammelende piepende centrale verwarmingen en wilde mijn zelf gekochte huis een goeie luxe uitstraling geven. Deze panelen kun je makkelijk laten installeren in je huis waar je ook wil, en ze kunnen ze zo maken dat ze niet eens opvallen! Het is zelfs mogelijk een afbeelding op de panelen te plaatsen zodat het gewoon een muur met een schilderij of foto erop lijkt. Deze geven een heerlijke veilige warmte af dat compleet veilig is dankzij het speciaal gemaakte glas. Ik kwam op het idee dit te laten plaatsen dankzij een vriend van mij, Maurice. Hij heeft na een financiƫle meevaller zijn droom uit laten komen en een sauna in zijn huis laten bouwen op de plek van de badkamer. Een infrarood sauna, compleet met waterdouche, houten bankje, en handdoek rekken. Geloof mij maar als ik zeg dat het een groot succes is, en niet alleen binnen de familie en vrienden groep! Er is namelijk wel vraag naar een luxe sauna om na een wild avondje stappen alle alcohol eruit te zweten.

Toen ben ik me gaan verdiepen in infrarood en infrarode panelen, hoe dat zit met veiligheid, warmte, en hoe het eruit zou komen te zien in huis. Tegenwoordig mag alles nieuwer, strakker, en minimalistischer. Het scheelt zeker aan ruimte als je een klein huisje hebt waar overal onder de vensterbanken grote witte piepende en gierende centrale verwarmingen staan. Bij ‘infrarood’ moest ik eerst altijd denken aan lasers, zoals de lasers die ze in de Albert Heijn bij de kassa’s gebruiken om je producten mee te scannen. Ook zag ik een James Bond film voor me, waarbij James Bond onder rode lasers moest duiken en zich in allerlei posities moest wringen om maar niet geraakt te worden. Maar dat is een hele andere soort infrarood!

Mijn nieuwe huis is af en mij panelen zijn geplaatst. Mijn huis is in de winter heerlijk en veilig verwarmd, en in de zomer kan de verwarming natuurlijk gewoon uit. Dan staat er niet een witte kast maar gewoon ruimte te vreten, maar een mooie glazen wand, waaruit ik naar buiten kijk. Nu sparen voor een infrarode sauna, en dan is mijn infrarode huis compleet. Zouden ze ook infrarode televisie hebben…?