Veiligheidsschoenen hoeven niet lelijk te zijn

veiligheidsschoenen

Als de meeste mensen denken aan veiligheidsschoenen, dan denken ze aan schoenen die op kistjes lijken en niet erg mooi zijn. Ik was in ieder geval zo iemand. Tot ik een relatie kreeg met mijn huidige man. Hij is aannemer en werkt vaak in de bouw. Hij moest dus altijd veiligheidsschoenen aan. Die waren niet erg mooi ofzo, dus ik besloot eens rond te kijken naar leukere schoenen. En dat is gelukt!

Nette veiligheidsschoenen

Allereerst vielen mijn ogen op nette veiligheidsschoenen. Dit was een uitkomst voor mijn man, die als aannemer er toch netjes uit moet zien, voor wanneer hij met een klant in gesprek moet. Ik wist niet dat deze soort veiligheidsschoenen bestonden! Ze zien er uit als nette herenschoenen, maar hebben dus wel een stalen neus. En ze zien er helemaal niet verkeerd uit. Net als Italiaans leer, maar dan veilig!

Sportieve veiligheidsschoenen

Voor de dagen dat hij geen gesprekken heeft met klanten, loopt mijn man zelf het liefste in de sportieve veiligheidsschoenen. En dit vooral omdat deze wat bredere neuzen hebben en comfortabeler zijn voor zijn brede voeten.

Dames veiligheidsschoenen

Op een gegeven moment wilde mijn man dat ik langskwam om te zien waar hij allemaal mee bezig was. Maar ik moest natuurlijk wel veiligheidschoenen dragen in de bouw. Hij was net een groot appartementencomplex aan het opleveren en wilde dit vol trots aan mij laten zien. Dus ik ben maar veiligheidsschoenen gaan kopen. En ik wist natuurlijk al waar, aangezien ik dit al vaak voor mijn man gedaan had. Ik had nog nooit naar de damescollectie gegeken, maar was blij verrast om te zien dat ze lage instap pumps hadden. Wie had dat gedacht: pumps als veiligheidsschoenen. Ik ben blij dat de vrouwen in de bouw kunnen kiezen om er ook stijlvol en elegant uit te zien als ze dat zouden willen. Ze kunnen natuurlijk ook voor de sportievere veiligheidsschoenen gaan. Ik was in ieder geval blij om netjes gekleed naar mijn man zijn project te komen kijken. Ik was trots als een pauw. En hij was stiekum trots op zijn mooie vrouw. Er werd genoeg naar mij gefloten!

Veiligheid voorop

Alle gekheid op een stokje. Het gaat natuurlijk uiteindelijk allemaal om de veiligheid. We willen namelijk allemaal dat wij of onze mannen/vrouwen heelhuids thuiskomen na een werkdag. Modieus of niet modieus. Als de schoenen maar veilig zijn. En dat zijn ze gelukkig, want ze zijn allemaal gekeurd.