Een steiger huren voor veilig klussen

Steiger huren

Sommige klussen kun je best zelf doen, maar doe je niet vanwege de grote hoogte waarop ze moeten gebeuren. Denk dan bijvoorbeeld aan het schilderen van je dakkapel of het schuren en schilderen van de kozijnen op de eerste verdieping. Een ladder tegen de muur is dan niet veilig. Een steiger huren en plaatsen wel. Want een steiger huren maakt dat je heel erg stabiel staat en gewoon gereedschap mee naar boven kunt nemen. Je hoeft dan niet iedere keer een wiebelig laddertje op en af. Dat is al een stuk veiliger werken. Natuurlijk moet je, ook bij een steiger huren, je veiligheid in acht nemen. En heb je enorme hoogtevrees, dan is zelfs een steiger huren niets voor jou.

Een steiger huren voor veilig werken

De meeste ongelukken rond het huis gebeuren doordat mensen van ladders vallen. Ze proberen zoveel mogelijk te doen, zonder de ladder te verplaatsen. En dat loopt wel eens verkeerd af. Ook is het stabiel neerzetten van een ladder soms moeilijker dan je zou denken. Met een steiger huren heb je deze problemen niet. De steiger wordt in de meeste gevallen voor je neergezet door het verhuurbedrijf. Eenmaal op de steiger kun je rustig heen en weer lopen, zonder het gevaar te lopen dat deze omvalt.

Een steiger huren met de buren

Wanneer je in een rijtjeshuis woont, is de kans groot dat jouw dakkapel grenst aan die van je buren. Dus als jouw dakkapel geschuurd en geschilderd moet worden, is de kans groot dat die van de buren daar ook aan toe is. Je kunt dan samen met je buren een steiger huren. Zo kun je elkaar helpen jullie huizen er weer goed uit te laten zien. En na afloop hebben jullie wel een kopje koffie of een biertje verdiend. Zo spreek je je buren ook eens op een andere manier.

Een steiger huren als je een bedrijf hebt

Veel bedrijven hebben geen eigen steigers. Wanneer je bijvoorbeeld een timmerbedrijf hebt, heb je lang niet voor iedere klus een steiger nodig. Maar moet je een dakkapel installeren of kozijnen op de eerste verdieping vervangen, dan is een steiger wel erg handig. Ook als bedrijf kun je gewoon een steiger huren. Je hebt er dan verder geen omkijken naar en je hoeft het ding ook niet op te slaan als je het niet gebruikt. Je kunt de steiger redelijk last minute huren, maar van te voren plannen is natuurlijk beter.
Steiger huren