Een afgebroken sleutel is geen reden voor paniek

afgebroken sleutel

Is je sleutel afgebroken in Gent, Antwerpen of Brugge? Dit is nog geen reden voor paniek! In iedere grote Belgische en Nederlandse stad zijn namelijk slotenmakerbedrijven actief. De slotenmakers kunnen je helpen bij het verwijderen van het afgebroken stukje sleutel. Daarbij kunnen zij de deur direct voor je openen, zodat je de woning weer binnen kunt komen. In veel gevallen proberen mensen de afgebroken sleutel zelf uit het slot te verwijderen. Onder meer een pincet en haarspeldje worden vaak als hulpmiddel gebruikt Dit wordt echter ten zeerste afgeraden door de slotenmakers. Zij zeggen dat de kans op schade aan sloten zeer groot is, wanneer mensen hier zelf mee aan de slag gaan.

 

In het ergste geval moet het complete slot, als gevolg van de ontstane beschadigingen, vervangen worden. Dit is iets wat je logischerwijs liever voorkomt! De kosten voor het vervangen van een slot zijn veel groter, dan de kosten voor het openen van de deur bij een afgebroken sleutel.

 

Met spoed een slotenmaker inschakelen

Omdat het erg vervelend is om een lange tijd buiten te moeten blijven staan, willen woningbezitters vaak met spoed geholpen worden. Veel slotenmakerbedrijf bieden een spoedslotenmaker aan. Deze slotenmaker is 24 uur per dag bereikbaar om hulp te bieden bij het oplossen van een buitensluiting. Niet alleen bij een afgebroken sleutel kun je op de spoeddienst van een slotenmakerbedrijf rekenen. Ook wanneer je de sleutel onderweg naar huis verloren bent, of deze bijvoorbeeld bent vergeten, kan de spoeddienst hulp bieden.

 

Over het algemeen staat de spoedslotenmaker binnen een half uur bij je op de stoep. Een slotenmaker beschikt over de benodigde hulpmiddelen om het afgebroken stukje sleutel uit het slot te verwijderen. Ook hebben slotenspecialisten verschillende trucjes om een deur zonder schade aan te richten voor je te kunnen openen. Zo kun je al snel weer naar binnen!

 

Oorzaken van een afgebroken sleutel

Vaak is een afgebroken sleutel het gevolg van het te haastig draaien van de cilinder in het slot. Als de sleutel nog niet volledig in de cilinder gestoken is, zal deze afbreken. Zoals reeds beschreven is het sterk af te raden om het afgebroken stukje sleutel zelf uit het slot te verwijderen. Zelfs als deze nog een klein beetje lijkt uit te steken! Ook erosie aan de cilinder van het slot kan een oorzaak zijn van het afbreken van de sleutel. Niet voor niets is het belangrijk om je sloten goed te (laten) onderhouden.