Een top buitenverblijf met Douglasvision tuinhout

Douglasvision

Ik droomde als klein meisje al van een prachtige blokhut aan een Canadees meer. De reis naar Canada is er nooit van gekomen. Maar die blokhut wel. ik heb een top buitenverblijf met Douglasvision tuinhout. Zo waan ik me toch in Canada. Douglasvision is eigenlijk nog niet zo bekend, maar wordt met de jaren steeds bekender in Nederland. Doordat ik zoveel plezier heb van mijn buitenverblijf wil ik jullie graag wat meer vertellen over Douglasvision tuinhout.

Douglasvision buitenverblijf

Misschien heb je nog nooit van Douglasvision gehoord, maar wel van een buitenverblijf? Een buitenverblijf is gewoon een houten overkapping, of een blokhut-achtig verblijf, voor in je tuin. Als je een groot stuk grond hebt is het het allermooist, maar zelf in de wat kleinere tuinen kan je een buitenverblijf bouwen. Wat kun je allemaal in een buitenverblijf doen? Je kan er natuurlijk heerlijk zitten in de zomer, zodat je wat schaduw hebt. Je kunt er ook onder barbecuen, vooral als je een halfopen buitenverblijf hebt. Wij barbecuen het hele jaar door onder onze Douglasvision overkapping. Zo kunnen we het hele jaar genieten van een vers gegrilde steak! Dat smaakt natuurlijk naar meer, vandaar dat we dit nu bijna dagelijks doen. Sterker nog: we hebben s’winters nog meer plezier van ons buitenverblijf dan de zomer. Dat had ik van te voren niet verwacht.

Verschillende mogelijkheden met Douglasvision

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft je buitenverblijf. Het kan helemaal op maat gemaakt worden en door het unieke wandsysteem kan je het naar eigen wens samenstellen, zodat je je eigen prachtige Douglasvision blokhut, of buitenverblijf kan maken. De overkappingen worden gemaakt van Douglashout. Een houtsoort die nog niet zo bekend is in Nederland, maar erg geschikt is als tuinhout. Het is zeer bestendig tegen Nederlandse winters en regenachtige herfst- en/of lentedagen

Wat is Douglashout?

Douglashout, ik had er zelf nog nooit van gehoord. Maar het is de basis voor de Douglasvision buitenverblijven. Douglashout is een soort van naaldhout die uit Noord-West Europa komt. Het heeft van nature een hoge duurzaamheid en sterkte. Het is nog niet zo bekend als Eiken, maar je zult waarschijnlijk al wel eens langs een Douglasspar zijn gelopen. De afgelopen jaren is het gebruik van Douglashout ontzettend toegenomen en dat zie je dus voornamelijk in de Douglasvision buitenverblijven. In Nederland worden er steeds meer Douglas sparren geplant, waardoor de totale houtproductie ook toeneemt.

Ik hoop dat je zelf ook een leuk buitenverblijf krijgt. Dan kan je je net zoals ik wanen in Canada, met een lekkere steak in de winter!