Mozaïektegels

mozaïektegels

De kans is groot dat je weleens een mooi mozaïek hebt gezien op straat. Misschien was het toen je op vakantie was in Spanje, waar op straat een mooi 18e eeuws mozaïek was gelegd in plaats van de normale tegels. Of misschien was je wel bij een vriend of vriendin thuis, en hadden zij in hun tuin een mooi mozaïek gelegd. In wat voor vorm of ontwerp je eerder een mozaïek hebt gezien, de kans is groot dat bij jou thuis ook een plekje is voor mooie mozaïektegels. Vandaar dat we in dit artikel het gaan hebben over hoe je het beste mozaïektegels kunt toepassen bij jou thuis –  en een aantal leuke ontwerpen en ideetjes die je op inspiratie kunnen brengen.

Mozaïektegels voor bij je thuis

Een van de gemakkelijkste manier om mozaïek bij jou thuis in de tuin aan te leggen is door de mozaïektegels op het pad te leggen. Als je een simpele vorm kiest, dan kun je deze vaak in zo’n manier aanleggen dat er een goed pad ontstaat. En mocht je creatief zijn ingesteld, dan kun je natuurlijk ook zelf een eigen ontwerp samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende kleuren tegels kiezen en deze dan op jouw eigen manier in elkaar zetten. Of kies voor verschillende vormen en laat deze op een creatieve manier bij elkaar komen.

Leuke ontwerpen voor mozaïek

Een leuke en veel voorkomend ontwerp die we tegenwoordig in Nederland zien is dat er vierkante mozaïektegels in verschillende kleuren (bijvoorbeeld 4 verschillende tinten blauw of grijs) in een oppervlak worden gelegd. Het spel van kleuren geeft vaak een interessant beeld en het lijkt net alsof er een echte Picasso aan het werk is geweest. De vierkante vorm van de mozaiek tegels maakt het erg gemakkelijk om het aan te leggen en om ervoor te zorgen dat het op vrijwel elke plek goed past.