Deurbeslag

deurbeslag

Goed deurbeslag moet aan een aantal verschillende dingen voldoen. Je wilt er namelijk voor zorgen dat het deurbeslag wat jij thuis op de deuren hebt er goed uitziet. In dit artikel kun je erachter komen wat de zaken zijn waar je goed op moet letten. Ook gaan we over een paar verschillende vormen van deurbeslag heen zodat jij precies weet wat de beste keuze is voor jouw deur.

Wat is deurbeslag?

Om te beginnen dit korte stukje waarin we uitleggen wat deurslag precies is. Deurbeslag is alles wat je op je deur plaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de deurklink, maar ook aan het stukje metaal wat om het slot wordt gezet. Ook het slot zelf valt onder deurbeslag. Het is belangrijk dat je goed beslag hebt want dit zorgt ervoor dat jouw buitendeuren goed beveiligd zijn. Voor binnendeuren is dit wat minder belangrijk, en daarom wil je vooral dat daar je deurbeslag goed matched met de rest van je interieur.

Verschillende vormen van deurbeslag

Om te beginnen onderscheiden we deurbeslag in beslag voor binnen- en buitendeuren. De reden hiervoor is, zoals eerder uitgelegd, dat buitendeuren beter beveiligd moeten worden. Je wilt graag dat daar een goed slot op zit, en dat het eventueel zelfs met veiligheidsbeslag is uitgerust. Uiteraard is het ook belangrijk dat de buitendeur er goed uitziet. Een simpele tip hiervoor is om ervoor te zorgen dat de deurklink dezelfde kleur heeft als de deurbel. Een goudkleurige deurbel gaat namelijk goed met een goudkleurige deurklink. Je kunt ervoor kiezen om direct een complete set aan te schaffen. Maar het kan ook zo zijn dat je alleen een nieuwe deurknop nodig hebt – of een slot wilt installeren. Er is veel verschillende keuzes in deurbeslag en de kans is groot dat als je online op zoek gaat dat je het perfecte beslag vindt wat bij jou thuis op de deur past.