Een kapotte cv-ketel, wat kan je doen?

cv-ketel

Kom je er kort na de bouwwerkzaamheden aan je woning achter dat je cv-ketel niet meer goed functioneert? Mogelijk is de cv-ketel beschadigd tijdens de uitgevoerde werkzaamheden. Denk aan leidingen die geraakt zijn tijdens het boren in muren, onderdelen van de cv-ketel die beschadigd zijn, een te lage druk in de cv-ketel, enzovoorts. Er zijn in dit geval verschillende stappen die je kunt ondernemen. Een deel van deze stappen om een kapotte cv-ketel te herstellen kun je zelf uitvoeren. Voor andere oplossingen heb je de hulp van een loodgieter nodig.

Voor het schrijven van dit artikel spraken we met een specialist op het gebied van het uitvoeren van een cv-ketelreparatie in Zoetermeer. Deze loodgieter helpt woningbezitters al jaren bij het oplossen van verschillende soorten storingen in cv-ketels.

Zelf een kapotte cv-ketel herstellen
Een van de mogelijkheden die je hebt als je te maken krijgt met een kapotte cv-ketel, is het resetten van het apparaat. In de handleiding van de cv-ketel staat vaak heel precies beschreven, hoe het resetten van de cv-ketel in z’n werk gaat. Mocht je deze handleiding niet bij de hand hebben, dan kun je vaak een digitale versie downloaden op de website van de producent.

Ook kun je zelf controleren of de waterdruk in de cv-ketel wel voldoende hoog is. Het kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn om de cv-ketel bij te vullen, waarmee de druk van de cv-ketel verhoogd wordt. Let er na het bijvullen van de cv-ketel goed op, dat je de radiatoren in huis ontlucht. Zo voorkom je dat het rendement van de cv-ketel verlaagd wordt. Een uitleg voor het bijvullen van cv-ketels vind je op internet. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een vulslang.

Hulp bij het oplossen van een cv-ketelstoring
Wanneer het resetten en bijvullen van de cv-ketel niet voor een oplossing hebben gezorgd, is het raadzaam om de hulp van een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter beschikt doorgaans over de benodigde kennis, ervaring en hulpmiddelen om de cv-ketelstoring binnen een korte tijd voor je te verhelpen. Mocht je op de late avond te maken krijgen met een cv-ketelstoring, dan kun je op de hulp van een spoedloodgieter rekenen. Vrijwel ieder installatiebedrijf biedt een 24-uurs spoedloodgieter aan. Deze loodgieter staat 24 uur per dag voor je klaar om hulp te bieden bij het oplossen van vervelende cv-ketelstoringen. Zo beschik je dezelfde avond nog over een werkende centrale verwarming.