Duidelijke tips voor een internationale verhuizing

tips bij internationale verhuizingen

Voorbereiding

Verhuizen is een heus karwei. Zeker als u zich gaat vestigen buiten Nederland. Daarom is een goede voorbereiding van groot belang. U wilt natuurlijk niet op de dag van de verhuizing in de stress raken. Daarom zijn hier een paar belangrijke tips bij internationale verhuizingen:

  • Begin op tijd met uw verhuizing. Begin bij de spullen die u niet zo vaak nodig hebt. Pak beetje bij beetje alles in, totdat u allen de spullen overhoudt die u dagelijks nodig heeft.
  • Meet eerst u spullen op en kijk of ze door alle deuropeningen in uw nieuwe woning passen. Het zo vervelend zijn als u op de dag van de verhuizing erachter komt dat iets niet past.
  • Schrijf op dozen wat de inhoud is. dan hoef je bij het uitpakken minder lang te zoeken naar welke doos naar welke kamer moet. Het kan ook helpen elke kamer in het nieuwe huis een nummer te geven. Als u die ook meldt op de doos kan de klus nog sneller geklaard worden.
  • Bedenk goed bij het inpakken dat u geen zware objecten in een doos doet waar u daarvoor al zeer kwetsbare spullen in heeft gedaan.
  • Borden en schalen en de rest van alle breekbare spullen, moeten met aandacht ingepakt worden. Zorg dat ze tijdens het verhuizen niet kapot gaan. Een handige tip is om speciaal pakpapier te kopen, wat beter beveiligt is. Schrijf ook op de doos dat er zeer breekbare spullen in zitten. Vermeld dit duidelijk.
  • Zorg dat dozen niet te zwaar worden. Zo kan u voor zware spullen beter een kleine doos gebruiken, dan voorkomt u blessures tijden het tillen. Een goede tip is het gebruiken van de zware spullen als een ondergrond in een grote doos en vul de rest van de doos met lichtere spullen.
  • Zorg dat u kleding in speciale garderobedozen verpakt worden. Uw kleding blijft dan mooi en zal niet beschadigen. Rol kleden op. Met opvouwen komen er vouwen in het kleed.
  • Zorg dat de laden uit alle bureaus verwijdert zijn, zodat er geen verwondingen kunnen opgelopen worden.
  • Hou uw waardevolle spullen altijd dichtbij u. U kan het bij uw handbagage doen.

 

De verhuizing

Zorg bij de verhuizing voor een goed verhuisbedrijf. Zorg er wel voor dat dit bedrijf doet in internationale verhuizing. Zorg dat het bedrijf de nodige vervoermiddelen heeft om uw spullen te vervoeren. Communiceer daar duidelijk over en noem alles wat verhuisd moet worden. Er zijn genoeg verhuisbedrijven die u een goede en goedkope verhuizing aanbieden. Niet elke goede verhuizing hoeft duur te zijn. Het belangrijkste is dat er een goede planning gemaakt wordt en dat iedereen zich daar ook aan houdt.

Een internationale verhuizing

In een planning kan bijvoorbeeld staan wanneer er even gestopt wordt tijdens de reis om wat te eten, of misschien wel te overnachten. Het is ook handig om te weten of er achteraf extra kosten worden gevraagd. Het zou vervelend zijn als u in eens wordt overvallen door een veel hoger bedrag dan u had gedacht. Soms worden er extra benzine kosten bij opgeteld. Met een verhuizing naar het buitenland zou dat wel eens een erg hoog bedrag kunnen worden.