Ga je een nieuwe wasbak uitzoeken? Hier moet je op letten

Ben je bezig met de inrichting van je bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie? Dan bestaat er een grote kans dat je niet direct veel aandacht besteedt aan de wasbakken Dat is begrijpelijk, want de uitstraling van het andere meubilair, de kleuren van je muren en/of deuren en de materiaalsoort van vloeren eisen vaak veel aandacht op. Toch is een goede wasbak van groot belang bij het inrichten van een bedrijfsomgeving. Zeker wanneer het gaat om een bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie is hygiëne erg belangrijk. Daarom is het van groot belang dat je kiest voor een wasbak van een goede kwaliteit die de hygiëne kan waarborgen. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het uitzoeken van een wasbak voor je bedrijf? Lees dan snel verder.

Het materiaal van de wasbak

Ga je een wasbak aanschaffen voor je bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie? Dan is het erg belangrijk dat je een wasbak uitkiest die gemaakt is van het juiste materiaal. Hierbij is het van belang dat je kiest voor een wasbak die goed en gemakkelijk grondig te reinigen is. 

Dit is het beste materiaal voor wasbakken in de voedingsmiddelenindustrie 

Hierbij kun je denken aan een wasbak van roestvrij staal die, om de hygiëne te waarborgen, voorzien is van een sensor bij de kraan.  Deze wasbakken kun je gemakkelijk grondig reinigen door de wasbak in te wrijven met verhit schoonmaakazijn op een microvezeldoekje, het een paar uur te laten intrekken en vervolgens grondig af te spoelen met water. Maak je RVS wasbak compleet met een goede handdroger, desinfectiemiddel dispenser en een RVS dispenser om te profiteren van de best mogelijke hygiëne binnen je onderneming. Ook zijn RVS wasbakken erg duurzaam en gemakkelijk te combineren met allerlei kleuren en andere soorten materialen. Daarnaast ziet een wasbak van roestvrij staal er professioneel en netjes uit. Tenslotte is een wasbak van dit materiaal erg betaalbaar en daarom ook op financieel vlak een slimme keuze voor je onderneming. 

De afmetingen van de wasbak

Niet alleen het materiaal, maar ook de afmetingen van de wasbak zijn natuurlijk erg belangrijk. Kies idealiter voor een wasbak die voldoende de ruimte biedt voor verschillende mensen, afhankelijk van het aantal medewerkers binnen je bedrijf en de precieze plaatsing van de wasbak. Er zijn wasbakken verkrijgbaar die geschikt zijn voor één, twee, drie of vier personen. Wil je graag een grotere wasbak of en wasbak in een bijzonder formaat? Bekijk dan de mogelijkheden voor het bestellen van een wasbak op maat.