Waarom is het verstandig om een adviesbureau in te schakelen?

Als je een eigen bedrijf hebt dat zich bezighoudt met het bouwen van huizen of het aanleggen van energiecentrales, dan zijn er talloze verschillende zaken waar je op de hoogte moet van zijn maar ook rekening mee moet houden. Daarnaast is het uitvoeren van de opdrachten zeker niet makkelijk, want er zijn talloze verschillende onderdelen. Bedrijven proberen er vaak voor te zorgen dat er geen fout gemaakt kan worden. Erg goed te begrijpen, want het maken van een fout kan simpelweg gewoon erg veel geld kosten. Hoe doen bedrijven dit? Juist, door een adviesbureau in te schakelen. 

 

Process management

Omdat je de eigenaar of leidinggevende bent van een bedrijf dat verschillende projecten mag uitvoeren, zoals het bouwen van huizen, weet je dat het uitvoeren van een project een zeer groot process is. Tijdens dit process kan er vanalles fout gaan, maar ook kun je als eigenaar of leidinggevende niet constant toezicht houden op het process. Dit is waarom veel van zulke bedrijven ook een adviesbureau inschakelen. Zij nemen het proces vaak geheel uit handen, voeren onderdelen van een proces uit of houden juist toezicht op een proces. 

 

Tender management

Bedrijven die projecten uitvoeren, zoals het bouwen van bruggen of wegen, zijn vaak afhankelijk van de opdrachten die ze mogen uitvoeren. Het is voor het voortbestaan van zulke bedrijven dan ook erg belangrijk dat het bedrijf voldoende opdrachten toegewezen worden. Om dit voor elkaar te krijgen, is het erg belangrijk dat er meerdere personeelsleden ingezet worden op het vinden en winnen van nieuwe opdrachten. Echter, het vinden van nieuwe opdrachten is lastig, maar het winnen van nieuwe opdrachten is zelfs nog een stuk lastiger. Wanneer je een adviesbureau zoals Flux ingeschakeld, dan kunnen zij ook nieuwe opdrachten voor je vinden, maar ook de opdrachten voor je winnen. Aangezien een adviesbureau zich hier ook vaak mee bezighoudt, is de slagingskans ook vrij groot. ‘

 

Adviesbureaus zijn specialisten

Het maakt eigenlijk niet uit of je een vraag hebt over een bouwalliantie of het opstellen van een turnkey overeenkomst, je kunt er altijd een adviesbureau voor inschakelen. Dat heeft er dan ook mee te maken dat adviesbureaus specialisten zijn op meerdere vlakken. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan process en tender management, maar ook houden veel adviesbureaus toezicht op het naleven van regels en eisen. Wil je hier meer over te weten komen? Neem dan vooral even contact op met Flux.