Een betonvloer storten kan je zelf

Een betonvloer storten kan je zelf. Maar het is wel een flinke klus. Misschien is het toch beter om deze klus aan de professionals over te laten? Zij hebben alle ervaring op het gebied van een betonvloer storten én zij hebben alle gereedschappen die nodig zijn zo voor handen. Daarbij hebben zij al eerder met deze (zware!) gereedschappen gewerkt en kunnen zij de klus in misschien maar de helft van de tijd die jij nodig hebt klaren. Het beton is al zwaar en je moet op veel factoren letten en met nog meer factoren rekening houden. Een betonvloer storten is geen klusje dat je even tussendoor kunt doen.

Een betonvloer storten laten door professionals

Deze professionals weten alles van beton, van het storten van de vloer én van de afwerking. Al deze factoren zijn uitermate belangrijk om een mooie, gladde betonvloer te krijgen. Een betonvloer wordt vaak aangebracht als ondervloer in een uitbouw. Wist je dat je in een betonvloer ook vloerverwarming kunt (laten) aanleggen? Daarbij is een betonvloer waterdicht en dus ook goed toe te passen in de badkamer. Het is dan extra van belang dat de vloer mooi vlak komt te liggen. Je wilt de badkamer waarschijnlijk betegelen en als het beton niet strak ligt, blijf je dat altijd zien.

Wil je toch zelf aan de gang?

Dan kun je online beton bestellen en beginnen. Niet beginnen met beton storten, maar beginnen met het maken van een bekisting. Je wilt immers niet dat het vloeibare betond aan alle kanten wegloopt. Het maken van de bekisting is een precies werkje. Je moet ervoor zorgen dat de bovenkant van de bekisting gelijk loopt met wat de bovenkant van de betonvloer moet worden. De volgende stap is het wapenen van het beton. Om te voorkomen dat je beton gaat scheuren wordt aangeraden een wapeningsnet van 8mm dikte en een maaswijdte van 15cm te plaatsen. Dit wapeningsnet zet je op blokken. Het mag de grond niet raken.

En dan kan het storten beginnen

Je hebt hier heel wat materiaal voor nodig. Denk dan aan kruiwagens, een trilnaald, een betonhark, een afwerkrei en een afwerkspaan. Ook het "vlinderen" van het net gestorte beton moet je niet vergeten. Dit zorgt voor extra stevigheid. Zorg dat jij stevig in je schoenen staat, want vlinderen is zwaar werk.

Gelukkig kun je als al deze taken achter de rug zijn even flink uitrusten. Het duurt, afhankelijk van de omstandigheden, tot 30 dagen voor de vloer volledig is uitgehard.