Betonateien gebruiken

Betonlateien worden in vele huizen gebruikt. Ze worden gebruikt om de druk en spanning in gemetselde muren op te vangen en te verdelen. Dit gebeurt door de betonlateien boven een raamkozijn of deuropening te plaatsen. Dit voorkomt scheurvorming in de muren of in het stucwerk. Je hebt hiervoor vaak wel twee betonnen lateien nodig. Bij een spouwmuur wordt er één in het binnenblad en één in het buitenblad aangebracht. De twee betonlateien mogen elkaar niet raken in verband met de isolatie. Het is erg belangrijk op de betonlateien goed te plaatsen anders kan het juist voor scheuren in het metselwerk zorgen.

Betonlateien kopen

Betonlateien kun je eenvoudig bestellen via betonlateien.nl. Ze hebben een ruim aanbod in verschillende maten.  Ze hebben verschillende soorten betonlateien van 100 mm tot 300 mm breed. Mocht je speciale wensen hebben over de afmeting en uitvoering, dan kan daar ook rekening mee gehouden worden. De betonlateien hebben voorgespannen wapening en zijn daardoor erg stevig. Ook kun je ervoor kiezen om ze te laten voorzien van een waterhol. Mocht je meer advies nodig hebben over de juiste maat, dan kun je altijd contact opnemen met de ervaren medewerkers van Betonlateien.nl. Je kunt ook via de website makkelijk een offerte aanvragen. Deze wordt vaak binnen 24 uur al beantwoord. Zo weet je snel waar je aan toe bent. Bekijk hier het brede assortiment betonlateien op de website betonlateien.nl.

Veel gemaakte fouten

Betonlateien zijn niet erg eenvoudig te plaatsen en het is verstandig om een ervaren persoon in te schakelen. Er moet eerst worden onderzocht of het een dragende muur of een scheidende muur is. Verder moet er ook rekening worden gehouden met de uitzettingscoëfficiënt. Zo zet bijvoorbeeld hout meer uit dan beton. Bij een scheidende muur is het makkelijker om de betonlateien te plaatsen dan bij een dragende muur. Verder is het verstandig om te zorgen voor voldoende oplegging. Bij het opleggen van betonlateien moet je er altijd voor zorgen dat er geen metselspecie op de stenen wordt aangebracht. De onderkant, zijkant en kopse kanten van de betonlatei mogen niet hechten aan het metselwerk. De bovenzijde van een latei moet juist wel een optimale hechting hebben. Voor meer informatie kun je ook kijken op de website.