Waarvoor gebruik je betonpoeren?

Als je een overkapping, schuur of pergola gaat bouwen zijn betonpoeren onmisbaar. Een betonpoer zorgt voor een sterke fundering van het bouwwerk. Het neemt de draagkracht op zich waardoor het bouwwerk bij een stevige wind niet omwaait of verzakt. Ook zorgt een betonpoer ervoor dat je bouwwerk een stuk langer mee gaat. Veranda’s, schuttingen of overkappingen zijn vaak van hout, wat over het algemeen een materiaal is dat niet goed tegen vocht kan. Als je een betonpoer gebruikt kan het vocht van de grond niet in het hout trekken omdat de betonpoer nog een stukje boven de grond staat. Hierdoor zal het hout dus ook minder snel rotten en een stuk langer meegaan. Nog een extra voordeel dus.

Soorten betonpoeren 

Er zijn een veel verschillende soorten en maten betonpoeren te koop. Bij Betongoed kun je online makkelijk zien welke betonpoeren ze aanbieden. Je kunt ze in verschillende kleuren bestellen zodat ze altijd goed bij jou bouwwerk passen. Je kunt een betonpoer met een schroefdraad of draadeind nemen waardoor de betonpoer makkelijker te bevestigen is aan de palen van het bouwwerk. Samen met het verbindingsplaatje helpt dit om de palen goed op de juiste hoogte af te stellen. Ook kun je kiezen tussen rechte betonpoeren of trapezevormige betonpoeren. De rechte betonpoeren zijn bijvoorbeeld ideaal voor schuttingen omdat je ze makkelijk strak naast elkaar kan plaatsen. Trapezevormige betonpoeren kun je beter gebruiken bij grote bouwwerken omdat het de draagkracht beter kan verdelen. Het is belangrijk dat je de juiste betonpoer kiest voor je bouwwerk. Het advies is meestal dat de betonpoeren passen bij de dikte van de staanders. Zo voorkom je dat je betonpoer te zwak is voor je bouwwerk. Mocht je niet zeker weten welke betonpoer je nodig heb dan kan je altijd contact opnemen met de ervaren medewerkers van Betongoed.

Het plaatsen van betonpoeren

Voor het plaatsen van betonpoeren heb je een aantal dingen nodig. Een funderingstegel en stelplaatjes zijn erg handig, Ook snelbeton, een schop en een waterpas of laser instrument heb je nodig voor het plaatsen van een betonpoer. Voor meer informatie over het plaatsen van een betonpoer kun je kijken op de website van Betongoed.