Zijn jouw loodgieter klusjes voor kerst al af?

Den Haagse loodgieter

De kerstdagen zijn drukke dagen voor de loodgieters en weetje dat de meeste sanitaire problemen zich in deze periode voordoen? Het kan zelfs moeilijk voor jou worden om een loodgieter te vinden wanneer je een noodsituatie hebt. Hier zijn er enkele dingen die je nu al kunt doen om noodsituatie in de feestdagen te voorkomen.

  1. Reparatie van de cv-ketel

Er is niets zo leuks als een warme douche binnenstappen na koud weer. Het warme water biedt comfort en helpt je je tijdens de winter veel beter te voelen. Je kan echter niet van deze voorzieningen genieten als jouw cv-ketel niet goed werkt. Zorg ervoor dat het voor de winter functioneel is, zodat je nooit zonder warm water in de kou hoeft te staan. Als je het niet zelf kan, vraag de Den Haagse loodgieter om je de reparatie voor je uit te voeren.

  1. Ruim je verstoppingen op

Jouw gootstenen, toiletten en afvalverwijdering zullen ongetwijfeld overuren draaien met aanwezige gasten tijdens de feestdagen. Neem preventieve maatregelen door rekening te houden met de hoeveelheid afval die door jouw riolering gaat. Gooi olie en vet tijdens het koken altijd weg in de vuilnisbak in plaats van in de gootsteen. Vet en olie veroorzaken langdurige schade aan jouw leidingen, het is nooit oké om het door de afvoer te gieten. Plaats ook een zeef op de afvoer. Ze zijn niet duur en stellen je in staat om etensresten snel en gemakkelijk naar de prullenbak te verplaatsen na het afwassen

  1. Let op de druk van het toilet

Voordat gasten arriveren, controleer je de waterdruk in jouw toiletten door te spoelen en de hoeveelheid water en de snelheid van de stroom te controleren. Houd vreemde geluiden of langzame bewegingen in de gaten tijdens het doorspoelen. Houd een zuiger in de buurt, want er is niets zo lastig om in deze tijden te gaan zoeken naar een loodgieter die jouw problemen kan oplossen. Zorg er ook voor dat een prullenbak toegankelijk is voor jouw gasten om spullen weg te gooien die niet kunnen worden doorgespoeld, zoals babydoekjes en maandverband.

  1. Neem voorzorgsmaatregelen tijdens temperaturen onder het vriespunt

Het vakantieseizoen betekent voorzichtig zijn met bevroren leidingen. Als de temperatuur aanzienlijk daalt of langdurig onder het vriespunt blijft, bestaat het risico dat jouw leidingsysteem bevriest en grote schade aanricht. Het is het beste om jouw kranen met warm water te laten druipen of de kasten naar jouw leidingen te openen zodat warme lucht ze kan bereiken. Zorg ervoor dat je altijd alle waterslangen loskoppelt en beschutting biedt aan bovengrondse leidingen buiten.

  1. verstevig de leidingen

Zorg ervoor dat jouw leidingen stevig zijn. Door slijtage kan rubber na verloop van tijd lekken. Controleer dit sanitair voordat je op kerstvakantie gaat, om er zeker van te zijn dat ze geen tekenen van slijtage vertonen. Bij problemen kan je de loodgieter vragen om ze te vervangen door roestvrijstalen slangen, die langer meegaan.