Hoofdkussens van kwaliteit kopen

Hoofdkussens? Die koop je snel even bij het warenhuis. Iedereen hetzelfde kussen en klaar is Kees. Geen wonder dat zoveel mensen gebroken uit bed stappen. Hoofdkussens worden nog steeds niet op waarde geschat. Dit in schril contrast met het matras. Zonder goede hoofdkussens zul je nooit genieten van een goede nachtrust en bestaat de kans dat je vermoeid uit bed stapt. Ook kun je dan elke ochtend na het gaan van de wekker te maken hebben van klachten aan je rug, schouders en je nek. Zo belangrijk is een goed hoofdkussen dus. Hoe goed je matras dan ook mag zijn.

Hoofdkussens: een kwestie van maatwerk

Het is helaas aan de orde van de dag. Mensen staan op met pijn aan schouders, nek of rug en zelfs met lichte hoofdpijn. Het heeft in de meeste gevallen te maken met het ontbreken van een goed hoofdkussen. Hoofdkussens bepalen je slaapcomfort en alleen met het juiste kussen komt je hoofd, je schouders, nek en rug tot rust. Een hoofdkussen is maatwerk. Het is afhankelijk van zaken als je slaaphouding, hoe hard je matras is en of je zweet tijdens de slaap welke hoofdkussens voor jou het meest geschikt zijn.

Behoorlijke transpiratie tijdens de slaap

Mensen transpireren soms behoorlijk tijdens hun nachtrust. Ben jij zo iemand kies dan altijd voor kussens van natuurlijke materialen. Zorg eveneens dat jij je hoofdkussen uit kunt wassen en kies bij voorkeur voor een natuurlijk materiaal. Er is ook een grote groep mensen die allergisch is voor huisstofmijt. Ook in dat geval moet een kussen goed uitwasbaar zijn. Kies voor hoofdkussens met een dicht geweefde tijk of sloop die het ongedierte weg houdt. Wat betreft de vulling van kussens kies je voor schuimblok kussens als je te kampen hebt met problemen aan je rug of nek. Deze kussens kun je niet uitwassen en voelen altijd wat zweterig aan. Synthetische hoofdkussens (of van polyester) heb je in zeer veel soorten en zijn gemakkelijk uitwasbaar. Wel zijn ze elastisch en daarom minder vormbaar. Dons en veren zijn juist wel kussens die je zelf gemakkelijk kunt vormen. Ze zijn weer niet uit te wassen en wel gevoelig voor huisstofmijt.

Zonder enige belemmering

Ook de wijze waarop je slaapt is belangrijk. Mensen die op de rug slapen hebben baat bij een wat hoger kussen. Die hoogte moet zich vooral rond de nek bevinden, het achterhoofd kan wat lager liggen. AIs dat niet zo, dan is de kans groot dat je hoofd gedurende je slaap teveel naar voren of naar achteren buigt. De zijslapers dan. Ze slapen prima op een dikker kussen en deze groep moet zorgen dat de hoofdkussens geen steun bieden aan de schouders. De schouders dienen tegen het kussen aan te liggen en dus niet op het kussen. Slaap je op de rug? Dan slaap je in feite in een zeer onnatuurlijke houding. Om de ademhaling niet nog meer te belemmeren, doe je er verstandig aan een zo dun mogelijk hoofdkussen te kopen. Dan adem je in elk geval op je buik zonder enige belemmering.