Veel voorkomende huishoudelijke schade

bouwwerkzaamheden

Het is niet ongebruikelijk dat er als gevolg van bouwwerkzaamheden aan je woning schade ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan meubilair wat beschadigd raakt, muren of vloeren die beschadigd worden door werkzaamheden, enzovoorts. In dergelijke situaties kun je een timmerman of meubelmaker inschakelen om de schade te laten herstellen. Er zijn echter ook vormen van schade, die je mogelijk niet direct merkt. Denk bijvoorbeeld aan een verstopping van je afvoer in huis. Een verstopping kan het gevolg zijn van bouwafval wat in de afvoer terechtgekomen is tijdens het uitvoeren van de bouwwerkzaamheden binnen je woning. Ook kunnen leidingen beschadigd zijn geraakt door boorwerkzaamheden.

 

In dit artikel vertellen we je meer over veel voorkomende huishoudelijke schade. De beschadigde leidingen en de verstopte afvoer ontstaan niet alleen als gevolg van de bouwwerkzaamheden. Ook wanneer je immers zelf een schilderij of lamp ophangt, kun je per ongeluk een leiding raken tijdens het boren. Wat moet je in zo’n geval doen?

 

Verstopte afvoer oplossen met hulp van een loodgieter

Verstoppingen oplossen in Almere is een van de klussen die de loodgieter die we voor het schrijven van dit artikel spraken, regelmatig uitvoert. Deze loodgieter geeft aan dat een verstopping doorgaans het gevolg is van restafval wat naar de bodem van de afvoer zinkt. Hier kan het niet meer worden meegevoerd door het water in de afvoer, waardoor een beginnende verstopping ontstaat. Restafval kan bouwafval zijn, maar bijvoorbeeld ook etensresten of kleine takjes. Door gebruik te maken van een filter voor het putje van je douche, of bijvoorbeeld een bladvanger voor je regenpijpen, wordt de kans op een verstopping kleiner.

 

Een verstopping oplossen doen loodgieters doorgaans door de afvoer onder een hoge druk te doorspuiten. Hierbij wordt het restafval op de bodem van de afvoer meegevoerd naar de centrale riolering. Na het uitvoeren van deze werkzaamheden zal de loodgieter met een kleine camera controleren of de afvoer weer schoon is.

 

Lekkages rond leidingen oplossen

Ook lekkages rond de leidingen in huis zijn een veel voorkomende vorm van huishoudelijke schade. Vaak beginnen mensen zonder het gebruik van een leidingzoeker te boren in muren, waardoor de kans relatief groot is dat zij een leiding raken. De beschadigde leiding kan voor een ernstige waterschade zorgen. Denk bijvoorbeeld aan schimmelplekken die ontstaan als het vrijgekomen vocht in je muren of vloeren trekt. Een lekkage rond leidingen oplossen kun je het beste aan een loodgieter overlaten.