Stappen die je dient te ondernemen bij het afsluiten van een nieuwbouwproject

loodgieter

Wanneer de bouw van je nieuwe woning bijna afgerond is, breekt er een nieuwe fase aan. In de nieuwe fase dien je de sanitaire voorzieningen in huis te laten plaatsen, kun je een centrale verwarming aan laten sluiten en kun je de verlichting aanleggen in Rotterdam, Amsterdam, of een andere plaats waar je wilt gaan wonen. Voor het uitvoeren van deze klussen kun je een vakman inschakelen, om de kans op complicaties te minimaliseren. Bij loodgieterswerk zijn deze complicaties bijvoorbeeld verstoppingen of lekkages. In het geval van elektrawerkzaamheden kunnen dit stroomstoringen of een kortsluiting zijn.

 

Al bij het opstellen van de plannen voor een nieuwbouwproject is het verstandig om rekening te houden met deze klussen. Door welke muren moeten de leidingen straks lopen? Waar wil je de elektrakabels langs laten lopen? Enzovoorts. Door hier vooraf rekening mee te houden, wordt het in de eindfase van het nieuwbouwproject makkelijker om de taken uit te voeren.

 

Het aansluiten van de sanitaire voorzieningen in huis

Een loodgieter kan je helpen bij het aansluiten van sanitaire voorzieningen in je nieuwe woning. Bekijk vooraf welke sanitaire voorzieningen je in de badkamer van je woning wilt laten plaatsen. Kies je bijvoorbeeld voor een los bad met een losse douche, of ga je voor een combinatie van beide sanitaire voorzieningen? De diversiteit aan mogelijkheden maakt het niet altijd even gemakkelijk om een keuze te maken. Daarbij moeten je wensen voor de inrichting van de badkamer logischerwijs uitvoerbaar zijn. Het komt nog regelmatig voor dat woningbezitters aan de uitwerking van hun wensen beginnen, die achteraf niet volledig haalbaar bleken te zijn.

 

Ook kan een loodgieter helpen bij het aansluiten van de centrale verwarming. Dit betekent dat de loodgieter de radiatoren in je woning zal plaatsen en deze aan zal sluiten op een nieuwe cv-ketel. Net als bij het aansluiten van het sanitair, is het ook in dit geval belangrijk om vooraf te bekijken welke cv-ketel het beste op je wensen aansluit.

 

Hulp van een elektricien inschakelen

Naast de hulp van een loodgieter, is ook de hulp van een elektricien onmisbaar. Een elektricien kan hulp bieden bij het aansluiten van de meterkast, het plaatsen van de stopcontacten en lichtaansluitingen, enzovoorts. De lampen op deze lichtaansluitingen aansluiten zou je eventueel zelf kunnen doen. Veel woningbezitters kiezen er echter voor om het geheel aan elektrawerkzaamheden aan een ervaren elektricien over te laten. Je moet er immers niet aan denken dat je kort na de oplevering van je woning al met een stroomstoring of kortsluiting te maken krijgt.