Prikborden

prikbord

In deze moderne tijd van smartphones en tablets lijkt het misschien soms alsof prikborden uit de mode gaan. Waarom zou je een prikbord neerzetten of hangen als je ook simpelweg alle informatie op je telefoon beschikbaar hebt? Echter zien we dat er steeds meer mensen in Nederland prikborden gaan gebruiken. Ze zijn een comeback aan het maken op kantoor en bij mensen thuis.

Waarom een prikbord?

De redenen dat prikborden terug aan het komen zijn is omdat ze een aantal voordelen hebben ten opzichte van andere methodes waarop je informatie kunt ophangen of kunt bekijken. Om te beginnen is er de groeiende trend van mensen die zich zorgen maakt over hun smartphone gebruik. Logisch ook, want smartphones kunnen erg verslavend zijn. Je kent het misschien wel dat je even een bepaald document op moest zoeken op je telefoon (bijvoorbeeld tijdens werktijd) en dat je al gauw afgeleid werd en een uur lang allerlei nutteloze notificaties aan het checken was. Door de belangrijke documenten die je voor een bepaald project nodig hebt op te hangen aan je prikbord zul je deze verleiding niet meer hoeven te weerstaan. En zo heb je de informatie die je nodig hebt ook gemakkelijk bij de hand.

Op kantoor of thuis – een prikbord komt altijd van pas

Op kantoor zijn prikborden dus erg gemakkelijk om ervoor te zorgen dat je alle informatie voor een project bij de hand hebt. Handig als je in een team werkt, of als er bepaalde kritieke informatie is waar je vaak naar moet kijken of refereren. Thuis kan een prikbord ook handig zijn. Je kunt er bijvoorbeeld alle afspraken van de familie opzetten. Hang er bijvoorbeeld het voetbal trainingsrooster van je zoontje op, of het lesrooster van je kinderen zodat iedereen precies werkt welke verplichtingen iedereen op welke tijdstippen heeft.