Ontwikkelingen in de bouwwereld 2018 (kwaliteitsborging)

kwaliteitsborging

Ook in de bouwsector neemt de techniek snel de overhand. De concurrentie groei en veel bouwbedrijven zijn verplicht om te innoveren en nieuwe technieken toe te passen. Bouwbedrijven worden gedwongen om kostenbesparend te werken om zo te kunnen concurreren met de concurrent. Daarnaast zijn er verschillende ontwikkelingen vanuit de overheid en nieuwe regelgeving waarmee de bouw rekening moet houden. Hiervan zijn bijvoorbeeld kwaliteitsborging applicaties een erg veelbesproken onderwerp. Leukere ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld VR en AR waarmee de creativiteit en de kopers ervaring naar een hoger niveau wordt getild. In dit artikel gaan we kort in welke ontwikkelingen er spelen in de bouwbranche.

Kwaliteitsborging

De wet kwaliteitsborging is erg onder de aandacht door de onrust in de tweede kamer. De wet gaat er komen maar de vraag is wanneer die doorgevoerd gaat worden. Voor aannemers en andere bouwbedrijven kan dit veel verandering met zich mee brengen waar ze rekening mee moeten houden. Verschillende softwarebedrijven spelen hierop in door doelgerichte software te ontwikkelen die inspeelt op de wetswijziging en het proces digitaliseert

VR en AR

Met de ontwikkelingen bij VR en AR kunnen bouwbedrijven de kopers ervaring erg veel verbeteren en innoveren. Dit kan zorgen voor een mooie USP bij het aankoopproces. Zo kan de koper het huis al eens ervaren met de brillen en kijken hoe het eruit moet komen te zien. Dit zorgt voor een betere ervaring voor de koper en draagt bij aan een stukje toekomst voor de bouwbranche.

Modulair bouwen

Modulair bouwen is erg populair aan het worden om kosten te drukken en verder te innoveren in de bouw. Modulair bouwen is het werken met verschillende modules die samen een huis vormen, zo kan je met modulair bouwen snel een huis in elkaar zetten omdat het uit verschillende vaste onderdelen bestaat. Erg voordelig en effici├źnt om te bouwen dus!