Met een houten hekwerk zorg je voor een mooie tuinafscheiding

Een houten hekwerk is de meest gangbare manier om een tuinafscheiding te maken. En dat is niet zo vreemd. Je kunt een houten hekwerk zelf maken en de kosten zijn daardoor laag. Heb je liever een wat hogere schutting? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt een houten hekwerk uit voorraad bestellen bij Nobelhout, maar je kunt er ook voor kiezen om er een op maat te laten maken. Zo weet je zeker dat jouw tuin er prachtig bij ligt en mooi bij blijft liggen. Een houten hekje kan er net voor zorgen dat er niemand meer door je tuin loopt die er niet hoort. Een kleine barrière is vaak al genoeg.

Een houten hekwerk in de voortuin

Mensen kiezen voor in de voortuin vaak liever voor een laag hekje dan voor een schutting. Een schutting is natuurlijk hoger en dicht en kan ervoor zorgen dat er veel licht verdwijnt uit je huis. Het plaatsen van een houten hekwerk als tuinafscheiding voor je voortuin is dan een beter plan. Je kunt een houten hekje precies zo maken als je zelf wilt. Ook samen met je buren een hekje plaatsen is een goed idee. Het ziet er wel zo netjes uit als alle hekjes een mooie eenheid vormen.

Moet je een hek schilderen?

Nee. Je kunt een hek zo laten als het is. Het gaat in de meeste gevallen om behandeld hout dat niet snel zal gaan rotten. Natuurlijk kun je er voor kiezen om je hekje een mooie kleur te geven. Bijvoorbeeld een kleur die past bij je kozijnen of bij de uitstraling van je huis. Zo zie je in veel historische woonkernen houten hekjes in groen met roomwitte punten. Dat ziet er wel erg leuk uit. Maar echt nodig voor het behoud van je hek is het dus niet. En vergis je niet: schilderwerk moet met enige regelmaat nagelopen worden en zelfs opnieuw geschuurd en geschilderd. Dat is wel een afweging om te maken.

Combineer een hek met een deur

Wil je een mooie erfafscheiding, maar wil je er nog wel door kunnen? Dan is het een goed idee om een hekje te combineren met een deur. Eigenlijk net als bij de schutting die je, waarschijnlijk, achter je huis hebt staan. Ook deurtjes en beslag bestel je gewoon online. Zet er een grendel of een klink op om te voorkomen dat de deur openwaait. Zo maak je van je hekje met de deur een mooi geheel.