Een fijne werkplek is van groot belang

Gamingstoel

Wanneer je een fijne werkplek hebt, ben je een bofkont. En je werkgever ook. Want op een fijne werkplek ben je altijd productiever. Daarbij zorgt een fijne werkplek er ook nog eens voor dat je veel minder snel zult uitvallen door ziekte of een blessure. Een fijne werkplek heeft met veel factoren te maken. Het zitten bijvoorbeeld. Doe je dat het liefst op een keukentafelstoel, een bureaustoel of een gamingstoel? Dat hangt helemaal af van het soort werk dat je doet. Zit je het liefst op een bank, een zitzak of een yogamatje? Ook hier geldt weer: het is maar net afhankelijk van het werk dat je doet.
Gamingstoel

Andere factoren voor een fijne werkplek

Je collega’s bijvoorbeeld. Zij kunnen van doorslaggevend belang zijn voor het plezier dat je hebt in je werk. Als nagaat dat je meer tijd met je collega’s doorbrengt dan met je partner, dan realiseer je je ineens hoe belangrijk die mensen zijn. Zij kunnen je dus echt gelukkig of ongelukkig maken. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je een goed contact hebt met je directe collega’s. Dit zal misschien tijd kosten, maar het levert nog veel meer op!

Wanneer je buiten werkt…

Als we het over werkplekken hebben, dan lijken we het altijd maar over bureaus en toebehoren te hebben. Maar wat nu als je werkplek buiten is? In de bouw? Ook dan kun je er zelf heel wat aan doen om het een fijne werkplek te maken. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende veiligheid. Dit kan door middel van kleding en bescherming, maar ook door goed op elkaar te letten en elkaar te helpen waar nodig. Een fijne werkplek is vaak afhankelijk van de sfeer. Probeer dus een radiozender te vinden waar iedereen op de bouw het mee eens is. Ook wordt het belang van gezamenlijk pauzeren vaak onderschat. Dit is het moment om even het weekend te bespreken.

Een fijne werkplek heb je (deels) zelf in de hand

Kijk, ik als zzp-er heb het maar makkelijk. Ik zorg er zelf voor dat ik een fijne werkplek heb. Of dat nu thuis is aan mijn hoog-laag-bureau, bij mijn vriendje aan de keukentafel of waar dan ook. Maar als je in loondienst bent, is dat vaak minder makkelijk. Je hebt dan te maken met een bestaande bedrijfscultuur. En die past je. Of niet. Je kunt door kleine wijzigingen al een fijne werkplek voor jezelf creĆ«ren. Zet bijvoorbeeld een leuke plant op de hoek van je bureau…