Een compressor gebruik je voor elke bouwklus

compressor

Veel bouwklussen kunnen niet uitgevoerd worden zonder compressor. Deze machine zorgt ervoor dat verschillend luchtgereedschap aangedreven wordt. In mijn blog op Bouwbedrijvennet.nl vertel ik altijd alles over het uitvoeren van bouwklussen. Vandaag meer informatie over het klussen met deze machines. Zo is de vraag misschien voor welke klussen je een compressor kan gebruiken. Na het lezen van mijn blog weet je alles over een compressor.

Een compressor, wat kan je ermee?

Een compressor is eigenlijk een machine die lucht samenperst en met hoge kracht weer uitblaast. Deze kracht zorgt ervoor dat er meerdere machines aangedreven kunnen worden, of dat je klussen kan uitvoeren met lucht. Een fietsband kan je vaak nog wel met de hand oppompen, maar wist je dat met een compressor je fietsband binnen ongeveer 2 seconden keihard is? Zo zijn er nog een tal van klussen die je met een compressor kan uitvoeren. We gebruiken dit apparaat veel voor verf spuiten, tegels weghakken, boren, slijpen of moeren vast en los draaien. Zo zie je dat veel klussen in de tuin uitstekend gedaan kunnen worden met dit luchtgereedschap.

Hoeveel power heb ik nodig?

Voor veel klussen vraag je jezelf waarschijnlijk af hoeveel power je nodig hebt. Je moet het gereedschap dat je wil aandrijven en de compressor met elkaar matchen. Als een compressor niet genoeg power kan leveren, dan kan het apparaat waarop deze is aangesloten niet voldoende functioneren. Let hier dus goed op. Denk ook goed na over elk apparaat dat je in je bezit hebt en niet alleen een los apparaat. Je kan natuurlijk met je luchtmachine meerdere apparaten aandrijven.

De topmerken

Het topmerk op het gebied van deze machines is toch wel Airpress. Ze zijn het meest gerenommeerde merk op het gebied van luchtgereedschap en kunnen dus je klussen uitstekend voorzien. Voor bouwbedrijven zou ik dus zeker aanraden om te gaan voor dit merk. Airpress heeft twee varianten op de markt gebracht die eenvoudig te zijn onderscheiden in blauw en groen. Je raadt het al, de groene serie is op basis van een accu. Met name deze accu’s hebben de laatste jaren behoorlijke stappen gemaakt in de power die ze kunnen leveren. Daar hoef je niet meer over in te zitten bij de aanschaf van accu aangedreven luchtgereedschap. De blauwe serie bestaat weer uit olievrije of oliegesmeerde varianten. Er is dus genoeg keuze beschikbaar.