3 redenen waarom iedereen een lichtkoepel moet nemen

lichtkoepel

Lichtkoepels zijn speciale visuele lichtbronnen die in een plat of schuin dak gemonteerd worden voor meer licht en meer zicht in de ruimte die eronder zit. Lichtkoepels worden steeds populairder. Ze hebben dan ook meerdere pre’s. Waarom zou eigenlijk iedereen een lichtkoepel moeten kopen?

1. Gemakkelijk je woning of kantoor ventileren

Een van de grote voordelen van een lichtkoepel die opengezet kan worden, is dat je hiermee snel je woning kunt ventileren. Door te kiezen voor een lichtkoepel ventilerend, dus een lichtkoepel die open en dichtgedaan kan worden, maak je het grondig doorluchten van de woonkamer of een andere ruimte een stuk gemakkelijker. Let daarom bij de aankoop van een lichtkoepel goed op dat je kiest voor een lichtkoepel ventilerend, die je kunt openen. Dit type lichtkoepels wordt ook wel lichtkoepel met opstand genoemd. Een lichtkoepel met opstand kun je via een staander openzetten, om zo je woning of bedrijf te ventileren.

2. Meer lichtinval en extra warmte in huis

Een lichtkoepel installeren is een van de beste manieren om meer lichtinval te creëren in je pand. Doordat het zonlicht naar binnen kan, lijkt de ruimte die er onder zit een stuk ruimer en groter. Dat betekent dat je de verlichting minder vaak aan hoeft te schakelen en dus op de elektriciteitskosten kunt besparen. De warmte van het binnenvallende zonlicht is een extra besparende factor. Mrt een lichtkoepel ventilerend haal je namelijk naast licht ook extra warmte naar binnen. Zeker op heldere najaarsdagen waarop de zon schijnt, kun je zo veel gratis warmte opwekken. Al met al is een lichtkoepel met opstand dan ook een duurzame en energiezuinige keuze!

3. Een modernere woning, volledig naar eigen keuze

Lichtkoepels zijn perfecte accessoires om panden mee te moderniseren. Zeker als je kiest voor eigentijdse vormgeving, zoals een lichtkoepel over een grotere afstand, creëer je een luxueuze uitstraling. Qua lichtkoepels is er verder keuze in overvloed. Populair zijn vooral wat langere lichttunnels in het dak. Maar ook ronde lichtkoepels, een rechthoekige lichtkoepel ventilerend, vierkante modellen en lichtkoepels die geheel geopend kunnen worden en als dakdoorgang dienen zijn een mogelijkheid. Ga nu naar de website van een expert en koop een lichtkoepel die past bij jouw smaak en voorkeur. Er is keuze genoeg. Het opvragen van een offerte en/of het bestellen van een lichtkoepel op maat kan tegenwoordig eenvoudig online. Dus laat je door niets tegenhouden om dit snel en voordelig te regelen. Alvast veel lichtplezier toegewenst.