Manieren om je woning optimaal te beveiligen tegen inbraak

beveiligen

Er zijn verschillende manieren om een woning te beveiligen tegen inbrekers. Vaak blijkt het lastig te zijn om tot de meest optimale combinatie van beveiligingsmethoden te komen. Ieder huis is immers anders, waardoor het een op maat samengesteld beveiligingssysteem vereist. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden waarop je een woning kunt beveiligen tegen ongewenste bezoekers.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een specialist op het gebied van anti-kerntrek in Lelystad. Het plaatsen van een anti-kerntrekcilinder in het slot van je woningdeur gaat kerntrekken tegen. Al jaren behoort kerntrekken tot een van de meest gebruikte inbraakmethodes om woningen binnen te komen. Bij kerntrekken wordt er een schroef in de cilinder van het slot gedraaid, waarna de cilinder met een klauwhamer verwijderd kan worden.

 

Goede sloten bij de nieuwbouw van je woning plaatsen

Wanneer je van plan bent om een nieuwe woning te laten bouwen, is het verstandig om direct te kijken naar een optimale beveiliging voor de woning. Zorg er allereerst voor dat ramen en deuren van goede sloten worden voorzien. Het beveiligen van een deur gebeurt vaak met een cilinderslot, die twee of drie contactpunten heeft met de deurpost. Het aantal contactpunten bepaalt hoeveel moeite het een inbreker kost om de deur open te breken.

 

Naast goede cilindersloten voor het beveiligen van de deuren van je woning, is het raadzaam om raamsloten te gebruiken. Raamsloten worden in verschillende soorten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een insteekslot, welke alleen geschikt is voor ramen met een relatief dik kozijn. Een alternatief voor een insteekslot is het gebruik van een oplegslot. Bij zowel de deur- als raamsloten is het verstandig om voor PKVW-gecertificeerde sloten te kiezen. Deze sloten zijn getest op hun weerstand tegen verschillende inbraakmethodes.

 

Een alarmsysteem in huis installeren

Niet alleen goede sloten dragen bij aan het voorkomen van een inbraak in huis. Ook een alarmsysteem kan hier goed bij van pas komen. Tegenwoordig is het mogelijk om een alarmsysteem geheel naar eigen inzicht samen te stellen. Laat vooraf een risicoanalyse van je woning maken, op basis waarvan slotenmakers een beveiligingsplan kunnen samenstellen. In dit beveiligingsplan worden alle beveiligingscomponenten opgenomen, die de risico’s binnen je woning afdekken. Een risico kan bijvoorbeeld gevormd worden door een raam in de buurt van een plat dak. Voor inbrekers is het relatief eenvoudig om een dergelijk raam open te breken.