De juiste container bij het juiste startende bouwbedrijf

Container

Wanneer je een bouwbedrijf begint komen er een aantal nieuwe zaken om de hoek kijken. Zo moet je het bedrijf registreren bij de Kamer van Koophandel en zal je een logo moeten ontwikkelen voor het bedrijf. Er zullen ook wat meer praktische zaken om de hoek komen kijken. Denk dan bijvoorbeeld aan wat voor soort gereedschap ga je gebruiken en wat voor container kan je het beste gaan gebruiken?

De container die past bij jouw bedrijf

Het is natuurlijk goed om te bekijken welke container past bij de taken van jouw bedrijf. Wanneer jij je bijvoorbeeld bezighoudt met taken binnenshuis, zal je waarschijnlijk niet een groenafvalcontainer nodig hebben. Zodra je dus je bedrijf hebt opgezet, weet je welke taken je gaat uitvoeren. Dan is het belangrijk om te bekijken welke containers er zijn en welke jij dus nodig hebt.

Containers worden verdeeld in de volgende categorieën:

  1. Bouw- en sloopafval
  2. Schoon puin
  3. Hout (geen tuinhout)
  4. Tuinhout
  5. Tuin- en plantsoenafval
  6. Grond (schoon)
  7. Dakafval (gemengd)
  8. Huisraad/grofvuil

Wanneer je een bouwsloopbedrijf bent, kies je natuurlijk voor de eerste optie: bouw- en sloopafval. Ben je gespecialiseerd in tuinaanleg, dan is het goed om te kijken welke container het beste bij de taak past. Elke opdracht kan natuurlijk anders zijn, daarom is het goed om per opdracht te bekijken welke container je nodig hebt. Als voorbeeld: je krijgt de opdracht om een tuin grondig te renoveren. Eerst moet dus al het afval en overbodige struiken en planten eruit. Maar ook de half verrotte schutting moet eruit. Dat betekent dat je twee containers nodig hebt. Een container voor het tuinhout en een container voor tuin- en plantsoenafval.

Containers in allerlei formaten

Containers zijn er in allerlei formaten, en dat is handig. Neem nog eens het voorbeeld dat hierboven beschreven staat. Hiervoor heb je twee containers nodig, het zou dan zonde zijn als je twee gigantische containers moet huren die dan vervolgens niet eens volledig gevuld worden. Daarom zijn er ook containers die van klein formaat zijn. Wanneer zelfs de kleinste container te groot is, kan je overstappen naar een Big Bag. De Big Bag is een grote zak waar afval in gestort kan worden. Door deze Big Bag te huren bespaar je in kosten en betaal je alleen voor het daadwerkelijke afval dat jij hebt. Mocht je juist heel veel afval hebben, dan kan je natuurlijk ook een hele grote container huren. Wanneer je de inhoud van een huis volledig hebt gestript, kan je alles meteen in een de grote container deponeren.